dilluns, 11 de novembre del 2013

Centre d'Observació de l'Univers

La màgia del Montsec - Parc Astronòmic



El Centre d'Observació de l'Univers és un gran multiespai lúdic amb l'objectiu de convertir-se en el centre de referència de la docència i divulgació de l'astronomia i la geologia a Catalunya. El COU es troba situat al municipi d'Àger. El COU és un nexe d'unió entre el públic i el coneixement científic, acostant el visitant a l'apassionant món de la ciència i al descobriment de l'entorn del Montsec. Aprofitant les característiques d'un lloc únic en qualitat de cel per a l'observació de l'Univers integrat en un medi que permet conèixer l'evolució de la Terra a partir de la geologia de la serra.

L'entorn del centre és uns indret únic. El Montsec és una serralada calcària de més de 40 Km de llargada i 18.696 hectàrees repartides entre l’Aragó i Catalunya. La vessant catalana està integrada per diferents municipis de les comarques del Pallars Jussà i la Noguera.
L’empenta i la força erosiva dels rius Noguera Pallaresa i Noguera Ribagorçana han aconseguit dibuixar i perfilar els espectaculars congostos de Mont-rebei i Terradets, que alhora, divideixen la serra en tres sectors: d’oest a est, el Montsec d’Estall (en terres aragoneses), el Montsec d’Ares i el Montsec de Rúbies (en terres catalanes).

Per saber-ne més,

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada